140 wyś.

Krakow Valley Golf & Country Club

Paczóltowice

ul. -

http://golf.krakow.pl

Sale weselne Zapraszamy do Krakow Valley Golf & Country Club eleganckiego kompleksu leżącego nieopodal Krakowa w skład którego wchodzą: profesjonalne 18-dołkowe pole golfowe restauracja, hotel, dwie sale balowe stadnina koni oraz strzelnica sportowa. Usytuowanie z dala od ulicznego ruchu przy pięknych, zielonych polach golfowych sprawia, że Krakow Valley Golf jest wymarzonym miejscem do organizowania zarówno hucznych jak i kameralnych przyjęć weselnych oraz bankietów i bali. Do dyspozycji Państwa oddajemy trzy wytworne sale: Restauracyjną w rycerskim stylu, piękną Salę Bankietową z kominkiem oraz nową Salę Balową przy polu golfowym. Naszymi wielkimi atutami są: wyśmienita kuchnia serwująca staropolskie i międzynarodowe specjały profesjonalna i dyskretna obsługa możliwość zorganizowania niezwykle oryginalnej sesji zdjęciowej na polu golfowym zabytkowy XIV-wieczny drewniany kościółek położony 100 m od naszego kompleksu możliwość zorganizowania wielu dodatkowych atrakcji weselnych jak: ślub w plenerze, kuligi, przejażdżki bryczkami i meleksami golfowymi, pokazy sztucznych ogni oraz wiele innych. Zapraszamy! Catering Menu weselne – propozycje 2009 Propozycja I (170 zł/osoby) Zupa: Włoski krem pomidorowy z kluseczkami Danie główne: Filet drobiowy panierowany w płatkach zbożowych podawany z ziemniakami z wody z koperkiem i masłem i zestawem surówek (z białej kapusty, z marchewki, z selera z dodatkiem orzechów) Deser: Patera ciast weselnych (3 smaki do wyboru) Patera owoców Kawa, herbata (bez ograniczeń) Zimna płyta – szwedzki bufet: półmisek wędlin (szynka wiejska wieprzowa, szynka drobiowa, salami, baleron gotowany) faszerowana rolada z kurcząt schab nadziewany śliwkami i morelami deska serów (żółte, wędzone, pleśniowe) galaretki drobiowe jajka w majonezie śledź w śmietanie z cebulką sałatka jarzynowa sałatka pikantna z porów pikle konserwowe pieczywo, masło zimne sosy do mięs Gorąca kolacja I: Filet z pangi w chrupiącej skórce podawany z frytkami i z zieloną sałatą w sosie vinegrette Gorąca kolacja II: Barszczyk czerwony z krokietem (mięsnym lub z kapustą i grzybami) W cenie zestawu: 0,5l napoju na osobę ( 1/3 wody mineralnej, 1/3 soków owocowych, 1/3 napojów gazowanych ) wynajem sali na czas imprezy do 5.00 (następnie 200 zł za każdą rozpoczętą godzinę) obsługa kelnerska pokój dla Młodych gratis Cena nie zawiera: napojów alkoholowych – płatnych wg spożycia ( z 30% marżą) szampana na powitalny toast tortu weselnego (cena uzależniona od wagi, dekoracji oraz smaku wybranego tortu) dekoracji kwiatowej sali oprawy muzycznej w przypadku zimnej płyty serwowanej na stoły dopłata 5% wartości menu Propozycja II (180 zł/osoby) Przystawka: Pasztet staropolski z konfitura cebulową Zupa: Domowy rosół z makaronem Danie główne: Śląska rolada wołowa z wędzonką i warzywami podawana z kluseczkami, mięsnym sosem i sałatką z czerwonej kapusty Deser: Patera ciast weselnych (3 smaki do wyboru) Patera owoców kawa, herbata (bez ograniczeń) Zimna płyta – szwedzki bufet: półmisek wędlin (szynka wiejska wieprzowa, szynka drobiowa, salami, baleron gotowany) pasztet staropolski schab nadziewany śliwkami i morelami deska serów (żółte, wędzone, pleśniowe) galaretki i z drobiu jajka w majonezie śledź w oleju z cebulką sałatka ziemniaczana z cebulką i boczkiem sałatka pikantna z pieczarek pikle konserwowe pieczywo, masło zimne sosy do mięs Gorąca kolacja I: Eskalopki z kurczaka z brzoskwiniami podane z pieczonymi ziemniaczkami i zieloną fasolką szparagową Gorąca kolacja II: Żurek krakowski z kiełbasą i ziemniakami W cenie zestawu: 0,5l napoju na osobę (1/3 wody mineralnej, 1/3 soków owocowych, 1/3 napojów gazowanych) dekoracyjny chleb powitalny wynajem sali na czas imprezy do 5.00 (następnie 200 zł za każdą rozpoczętą godzinę) obsługa kelnerska pokój dla Młodych gratis Cena nie zawiera: napojów alkoholowych – płatnych wg spożycia (z 30% marżą) szampana na powitalny toast tortu weselnego (cena uzależniona od wagi, dekoracji oraz smaku wybranego tortu) dekoracji kwiatowej sali oprawy muzycznej w przypadku zimnej płyty serwowanej na stoły dopłata 5% wartości menu Propozycja III (210 zł/osobę) Przystawka: Filet drobiowy grillowany serwowany na bukiecie sałat z sosem czosnkowym Zupa: Krem selerowy podawany z chrupiącymi grzankami Danie główne: Polędwiczki wieprzowe nadziewane pieczarkami i eskalopki drobiowe w cieście podawane z zestawem surówek (z białej kapusty, z marchewki i z selera z dodatkiem orzechów) i ziemniakami z wody z koperkiem i masłem Deser: Patera ciast weselnych (4 smaki do wyboru) Patera owoców, drobne ciasteczka kawa, herbata (bez ograniczeń) Zimna płyta – szwedzki bufet: półmisek wędlin (szynka wiejska wieprzowa, polędwica sopocka, karczek pieczony z czosnkiem, salami) kurczak faszerowany kiełbasa swojska schab nadziewany śliwkami i morelami pasztet domowy półmisek serów (żółte, wędzone, pleśniowe) galaretki z drobiu jajka faszerowane fantazje śledziowe na trzy sposoby sałatka pikantna z pieczarek sałatka brokułowa z kurczakiem , czosnkiem i kukurydzą pikle konserwowe pieczywo, masło zimne sosy do mięs (czosnkowy, tatarski) Gorąca kolacja I: Sztufada wołowa faszerwowana wędzonką i warzywami podawana z gruszką z ryżu i snopkami zielonej fasolki szparagowej Gorąca kolacja II: Wieprzowina w potrawce z porów W cenie zestawu: 1l napoju na osobę ( 1/3 wody mineralnej, 1/3 soków owocowych, 1/3 napojów gazowanych ) szampan na powitalny toast dekoracyjny chleb powitalny wynajem sali na czas imprezy do 5.00 (następnie 200 zł za każdą rozpoczętą godzinę) obsługa kelnerska podstawowa dekoracja kwiatowa sali (wianki ze świecami, dekoracja stołu Młodych) pokój dla Młodych gratis Cena nie zawiera: napojów alkoholowych – płatnych wg spożycia (z 30% marżą) tortu weselnego (cena uzależniona od wagi, dekoracji oraz smaku wybranego tortu) oprawy muzycznej w przypadku zimnej płyty serwowanej na stoły dopłata 5% wartości menu Propozycja IV (220 zł/osobę) Przystawka: Przysmak z indyka z żurawiną Zupa: Krem kukurydziany z kluseczkami drobiowymi Danie główne: Roladki schabowe faszerowane serem i papryką oraz zawijaniec drobiowy z pieczarkami, podawane z pieczonymi bezikami ziemniaczanymi oraz z brokułami z wody z migdałowym masełkiem i z glazurowaną marchewką Deser: Patera ciast weselnych (4 smaki do wyboru) Patera owoców, drobne ciasteczka kawa, herbata (bez ograniczeń) Zimna płyta – szwedzki bufet: półmisek wędlin (szynka wiejska wieprzowa, polędwica sopocka, karczek pieczony z czosnkiem, salami) kurczak faszerowany kiełbasa swojska schab nadziewany śliwkami i morelami pasztet domowy półmisek serów (żółte, wędzone, pleśniowe) galaretki drobiowe jajka faszerowane fantazje śledziowe na trzy sposoby sałatka ryżowa z kurczakiem sałatka z szynką, serem i majonezem pikle konserwowe pieczywo, masło zimne sosy do mięs (czosnkowy, tatarski) Goraca kolacja I: Pieczeń z karczu w mięsno-śmietanowym sosie podawana z kluseczkami i sałatką z czerwonej kapusty Gorąca kolacja II: Potrawka drobiowa z warzywami W cenie zestawu: 1l napoju na osobę ( 1/3 wody mineralnej, 1/3 soków owocowych, 1/3 napojów gazowanych ) szampan na powitalny toast dekoracyjny chleb powitalny pokój dla Młodych gratis wynajem sali na czas imprezy do 5.00 (następnie 200 zł za każdą rozpoczętą godzinę) obsługa kelnerska podstawowa dekoracja kwiatowa sali (wianki ze świecami, dekoracja stołu Młodych) Cena nie zawiera: napojów alkoholowych – płatnych wg spożycia ( z 30% marżą) tortu weselnego (cena uzależniona od wagi, dekoracji oraz smaku wybranego tortu) oprawy muzycznej w przypadku zimnej płyty serwowanej na stoły dopłata 5% wartości menu Propozycja V (240 zł/osobę) Przystawka: Tatar z łososia z kaparami podawany na sosie szczypiorkowym Zupa: Krem brokułowy z prażonymi płatkami migdałów Danie główne: Zrazy staropolskie w myśliwskim sosie oraz rolada cielęca w sosie śmietanowym podawane z białymi kluseczkami i kolorowymi surówkami (czerwona kapusta, seler z orzechami, marchewka) Deser: Patera ciast weselnych (5 do wyboru) Patera owoców, drobne ciasteczka kawa, herbata (bez ograniczeń) Zimna płyta – szwedzki bufet: półmisek wędlin (polędwica sopocka, szynka wiejska wieprzowa, wyborny salceson wieprzowy, salami z przyprawami, karczek pieczony z czosnkiem) kiełbasa swojska faszerowana rolada drobiowa schab nadziewany śliwkami i morelami pasztet staropolski z konfiturą cebulową półmisek serów (żółte, wędzone, pleśniowe) ozorki w galarecie fantazje śledziowe na trzy sposoby sałatka jarzynowa tradycyjna sałatka z kurczakiem , selerem i ananasem sałatka grecka pikle konserwowe pieczywo, masło zimne sosy do mięs (czosnkowy, tatarski) Gorąca kolacja I: Kaczka pieczona w sosie żurawinowym podawana z zapiekanką ziemniaczaną pieczonym jabłkiem i glazurowanymi buraczkami Gorąca kolacja II: Kwaśnica góralska na żeberkach podawana w chlebie W cenie zestawu: 1l napoju na osobę ( 1/3 wody mineralnej, 1/3 soków owocowych, 1/3 napojów gazowanych ) szampan na powitalny toast dekoracyjny chleb powitalny wynajem sali na czas imprezy do 5.00 (następnie 200 zł za każdą rozpoczętą godzinę) obsługa kelnerska podstawowa dekoracja kwiatowa sali (wianki ze świecami, dekoracja stołu Młodych) Cena nie zawiera: napojów alkoholowych – płatnych wg spożycia ( z 30% marżą) tortu weselnego (cena uzależniona od wagi, dekoracji oraz smaku wybranego tortu) oprawy muzycznej w przypadku zimnej płyty serwowanej na stoły dopłata 5% wartości menu Propozycja VI (250 zł/osobę) Przystawka: Rostbef pieczony z akcentem sosu balsamicznego Zupa: Wykwintna zupa borowikowa Danie główne: Faszerowane szpinakiem roladki drobiowe , poledwiczki wieprzowe z papryką i mozarellą oraz roladki wołowe nadziewane warzywami i wędzonka podawane z pieczonym ziemniaczanym purre i bukietem warzyw gotowanych na parze Deser: Patera ciast weselnych (5 smaków do wyboru) Patera owoców, drobne ciasteczka kawa, herbata (bez ograniczeń) Zimna płyta – szwedzki bufet: kaczka faszerowana półmisek wędlin (polędwica sopocka, szynka wiejska wieprzowa, boczek faszerowany, salami z przyprawami, karczek pieczony z czosnkiem) schab nadziewany śliwkami i morelami pasztet staropolski z konfiturą cebulową półmisek serów (żółte, wędzone, pleśniowe) galaretki z drobiu fantazje śledziowe na trzy sposoby jajka faszerowane musem łososiowym sałatka brokułowa z kurczakiem i kukurydzą sałatka z serem i szynka pomidory z mozarellą pikle konserwowe pieczywo, masło zimne sosy do mięs (czosnkowy, tatarski) Gorąca kolacja I: Sandacz pieczony w sosie szampańskim podawany na liściach szpinaku z kolorowym ryżem Gorąca kolacja II: Gulasz burgundzki na czerwonym winie W cenie zestawu: 1,5 l napoju na osobę (1/3 wody mineralnej, 1/3 soków owocowych, 1/3 napojów gazowanych) szampan na powitalny toast dekoracyjny chleb powitalny wynajem sali na czas imprezy do 5.00 (następnie 200 zł za każdą rozpoczętą godzinę) obsługa kelnerska pokój dla Młodych gratis podstawowa dekoracja kwiatowa sali (wianki ze świecami, dekoracja stołu Młodych) Cena nie zawiera: napojów alkoholowych – płatnych wg spożycia ( z 30% marżą) tortu weselnego (cena uzależniona od wagi, dekoracji oraz smaku wybranego tortu) oprawy muzycznej w przypadku zimnej płyty serwowanej na stoły dopłata 5% wartości menu Krakow Valley Golf & Country Club Paczółtowice k/Krzeszowic Tel. 012 258 85 00 hotel@golf.krakow.pl http://golf.krakow.pl Opis obiektu Krakow Valley Golf & Country Club to jeden z największych kompleksów golfowo-rekreacyjnych w Polsce, położony w miejscowości Paczółtowice, zaledwie 25km od międzynarodowego lotniska w Balicach, 30 km od centrum Krakowa i 60km od międzynarodowego lotniska w Katowicach. Pole golfowe klasy mistrzowskiej, nowoczesna Akademia Golfa o parametrach wyróżniających się w Europie, strzelnica sportowa, stadnina koni, hotel, centrum konferencyjne, stacja sportów zimowych to obiekty przyciągające coraz więcej turystów z całego świata, szukających nowych, ciekawych miejsc do aktywnego wypoczynku. Wchodzące w skład kompleksu pole golfowe klasy mistrzowskiej, par 72 to pierwsze pole 18-dołkowe na południu Polski. Projekt znanego amerykańskiego architekta Ronalda Freama wyróżnia się oryginalnym stylem i sprawia, że już teraz rozgrywane są turnieje golfowe o znaczeniu międzynarodowym. O wyborze lokalizacji zadecydowały walory krajobrazowe Jury Krakowsko – Częstochowskiej, a szczególnie sąsiadujących terenów Jurajskich Parków Krajobrazowych. Pole golfowe, wybudowane według standardu USGA, może zaspokoić ambicję najbardziej wymagających graczy. Całkowita długość pola z professional tee wynosi 6518 m. Zróżnicowanie topograficzne, szerokie, pofałdowane fairway’e, głębokie bunkry – to najbardziej charakterystyczne elementy. Wkomponowane w jurajski krajobraz, otoczone granicą gęstego lasu, robią duże wrażenie, nawet na golfistach, którzy odwiedzili najpiękniejsze pola golfowe świata. Dla początkujących przeznaczona jest Akademia Golfa . Jest to jeden z najnowocześniejszych tego typu obiektów w Europie z 6-dołkowym polem golfowym oraz Driving Range. Wysoki poziom szkoleniowy gwarantują doświadczeni pro. Opis pokoi Villa Pacoldi to hotel niezwykły: położony w obrębie Country Clubu, zaprasza wszystkich, którzy szukają wypoczynku w niebanalnym miejscu… Niepowtarzalna atmosfera, oryginalny wystrój i mnóstwo atrakcji w bezpośrednim sąsiedztwie hotelu zapewnią Państwu wspaniały wypoczynek. Obecnie do Państwa dyspozycji są następujące pokoje: 2 apartamenty (w tym jeden z nich z przestronnym salonem oraz jakuzzi) 12 pokoi 2-osobowych 1 pokój 2-osobowy z łóżkiem małżeńskim 1 pokój 1-osobowy, przystosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych. Hotel, przy wykorzystaniu dostawek może pomieścić 40 osób. Wszystkie pokoje posiadają własne łazienki, TV, sejfy i mini-bary. W każdym z nich można skorzystać również ze stałego łącza internetowego. Hotel posiada bogate zaplecze gastronomiczne. Począwszy od stylowej restauracji, po drink-bar (otwarty do ostatniego gościa), aż po grille i ogródki letnie.

This entry was posted in Paczóltowice. Bookmark the permalink.

Wesela Paczóltowice

wesela

Zachęcamy do dodania nas do Waszych Partnerów
Oto gotowy kod html do wklejenia na waszą stronę.

Dodaj komentarz